STEREOLYKKE

Foto: Montasje

 

HØR SENDINGEN HER!

Monkey Man - Let It Bleed - The Rolling Stones (1969)

 • Låta ble skrevet i en hyllest til Mario Schifano, som de møtte på settet til dokumentaren “Umano non umano!” som jeg ikke vet hva handler om. Keith Richards spiller gitarriffet, Jagger på vokal selvfølgelig, Jimmy Miller spiller tamburin, Nicky Hopkins på piano, Charlie Watts på trommer og Bill Whyman på vibraphone og bass.

  Se låta live fra 2003.

  No Fun - The Stooges - The Stooges (1969)

 • The Stooges kom ut med debutalbumet The Stooges i August 1969. I motsetning til mange andre band som på denne tiden brukte rytmisk klapping, brukte The Stooges klapping oppå gitarriffene, noe som gir låta "No Fun" litt ekstra kick. 

Queen Bitch - Hunky Dory - David Bowie (1971)

 • Dette er en hyllest til Velvet Underground og Lou Reed. Hovedriffet ligner på "Sweet Jane" av Velvet Underground, men det er faktisk tatt fra Eddie Cochrans “Three Steps to Heaven”, som var en hit i 1960.

Supersonic Rocket Ship - Everybody’s in Show-Biz - The Kinks (1972)

 • På plata “Everybodys”, men ble sluppet før selve albumet som singel.

  I denne låta forteller vokalisten, Ray Davies, om hans "supersonic rocket ship", som inneholder et slags paradis eller tilfluktsted fra alle problemene i verden. "nobody has to be hip", "nobody's gonna travel second class" og "there'll be equality, and no suppression of minorities" er bare noen eksempler på hvor velmenende denne låta er. I tillegg er den avslappende. 

Suffragette City - The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders Mars - David Bowie (1972)

 • David Bowie tilbød Mott The Hoople denne låta, men de ville ikke ha den. De tok heller “All The Young Dudes” som ble en hit. "Suffragette City" kan ha falt litt i skyggen av låter som dette.

Camarillo Brillo - Over-Nite Sensation - Frank Zappa (1973)

 • Camarillo er et sted i California. I låta uttaler Zappa navnet feil for at det skal kunne rime på "Brillo", som var et varenavn på våtservietter. 

Can’t Afford No Shoes - One Size Fits All - Frank Zappa (1975)

 • Vi kjenner alle til låter som "Bobby Brown", "Don't You Eat That Yellow Snow" og "Dinah-Moe Humm", men Can't Afford No Shoes? Det er merkelig at låta ikke er blitt mer populær, riffene og flyten i låta er vidunderlig. 

You Make My Pants Want To Get Up And Dance - Pleasure & Pain - Dr. Hook (1978)

 • Dr. Hook er navnet på bandet med de mest shabby, langhårede hasjrøykerne fra 70-tallet. Det er en gladlåt fra start til slutt, bare se på tittelen. 

I'm Bad, I'm Nationwide - Deguello - ZZ Top (1978)

 • Fra albumet Deguello får vi mye bra fra ZZ Top, men dette må være noe av det bedre. Albumnavnet kommer av det spanske ordet "degüello" som betyr å kutte strupen av noen.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte