Sjangerhoroskopet - hvilken subsjanger er du?

 

TEKST: LASSE BULJO OG SIMON STORVIG WINTHER
Hvis det er to ting vi alltid kan sette vår lit til, uansett hvor lite grunnet de er i virkeligheten, så er det subsjangre og astrologi. Hva kan vel da være bedre enn å kombinere de to? I dette horoskopet kan du finne ut hvilken sjanger du er, og hva det betyr for deg og din personlighet. (PS: Hvis du vil høre mer om obskure subsjangre, så burde du sjekke ut kveldens sending av Radar, klokka 20:00 her på Radio Revolt, hvor nettopp dette vil være tema.) 

 

Væren, 21. mars - 20. April: 

Witch House


(Crystal Castles - Crystal Castles (II), Fiction Records)

Du ønsker å presentere deg selv som en utfordrende og spennende person, og føler du har funnet en stil som virkelig viser andre akkurat hvor sint du er på foreldrene dine og samfunnet du lever i. Når folk blir kjent med deg innser de derimot at det ikke finnes spesielt mye verken skremmende eller interessant under overflaten, og mange blir skuffet. Denne måneden anbefaler vi å bruke litt mindre tid på å dyrke det okkulte, og litt mer tid på å dyrke en personlighet. Helst burde du få deg litt søvn også.  

Din sang denne måneden: Crystal Castles - «Not In Love»

 

Tyren 21. april – 20. mai:

Shoegaze


(Ride - Nowhere, Creation)

Du er veldig sjenert, og synes det er vanskelig å få kontakt med andre mennesker. Når du først våger å åpne deg for folk, ender det ofte med at du kommer med en overveldende strøm av tanker, ideer og drømmer. Det blir litt vanskelig for andre å ta innover seg, men de fleste synes likevel at du er en fin person når de først blir bedre kjent med deg. Vårt råd til deg denne måneden er å se folk i øynene når du snakker til dem. 

Din sang denne måneden: Souvlaki - «Here She Comes»

 

Tvillingene 21. mai – 21. juni:

IDM (Intelligent Dance Music)


(Aphex Twin - Selected Ambient Works 85-92, Apollo)

Nietzsche. Hegel. Dostojevskij. Dette er de eneste du ser verdige nok til å tilbringe tid med. Dra på fest? Danse? Du må le. Den eneste dansingen du gjør er dansingen over dine meningsmotstandere når deres ad hominem-argumenter dør i møte med din iskalde, uslåelige logikk. Du er ikke i tvil om ditt eget intellekt, men likevel kan det være nyttig med noen nye perspektiver. Denne uken anbefaler vi deg å forsøke å snakke til minst én annen person uten å ende opp med å fornærme deres kognitive evner.

Din sang denne måneden: Boards of Canada - «Telephasic Workshop»

 

Krepsen 22. juni – 23. juli:

Cloud Rap

(Viper - You’ll Cowards Don’t Even Smoke Crack, Rhyme Time Records)

Du har brukt så mye tid på diverse online hiphop-forum at du har tror du er en undergrunnsrapper fra Memphis, og du har klart å overbevise deg selv om at du blir rusa av hostesaften moren din ga deg da du var forkjølet som 8-åring. Vårt råd for deg denne måneden er å ikke, uansett hva du gjør, lage deg bruker på Soundcloud.

Din sang denne måneden: Yung Lean - «Ginseng Strip 2002»

 

Løven 24. juli – 23. august:

Vaporwave


(Macintosh Plus - Floral Shoppe, Beer on the Rug)

Etter at folk begynte å legge merke til ditt massekonsum av Arizona Iced Tea og dine obskure referanser til Japan og 80-talls populærkultur, og du leverte et par svært solide memes i gruppechatten, så opplever du plutselig at flere og flere vil tilbringe tid med deg. Dette er selvfølgelig spennende, men vær varsom. Denne måneden anbefaler vi deg å finne ut hvem dine ekte venner er, og hvem som ser ut til å bare like deg med ironisk distanse. Før du vet ordet av det har folk mistet interessen for dine morsomme referanser, og plutselig blir du glemt. 

Din sang denne måneden: 2 8 1 4 - «2814スカイライン»

 

Jomfruen 24. august – 22. september:

Nu metal


(Linkin Park - Hybrid Theory, Warner Bros. Records)
 

Helt ærlig, du må ta deg sammen. 

Din sang denne måneden: Linkin Park & Jay Z - «Numb/Encore»

 

Vekten 23. september – 22. oktober:

Drone


(Tim Hecker - Virgins, Kranky)

Som musikken selv, ytrer du aldri et ord. De mørke klærne dine og den rare attituden gjør at folk holder avstand. Du prøver å overbevise mora di om at det ikke bare er en fase, men en livsstil. Vårt råd til deg denne måneden: få deg noen timer ute i sola. D-vitaminer er viktig. 

Din sang denne måneden: Tim Hecker - «Prism»

 

Skorpionen 23. oktober – 22. november:

Alternative R&B


(The Weeknd - House of Balloons, XO)

 

Det eneste du vil her i livet er å finne ekte kjærlighet, men auraen din oser så sterkt av emosjonell utilgjengelighet at du skyver alle vekk fra deg med en gang de kommer for nærme. Å ta ansvar for egne handlinger og jobbe med seg er selvsagt uaktuelt, så du fordyper deg heller i egen selvmedlidenhet. Vårt råd til deg denne måneden er å ikke prøve kokain. 

Din sang denne måneden: Bryson Tiller - «Don’t»

 

Skytten 23. november – 21. desember:

Bubblegum Bass


(Cahsmere Cat - Princess Catgirl, Interscope /Mad Love)

Du er en happy-go-lucky type person. Garderoben din består bare av neon og pastell. Uansett hva som skjer, om det så skulle være død eller samlivsbrud, så fortsetter du med den samme skremmende positiviteten din. Dette gjør at folk fort synes du er litt slitsom og vanskelig å forholde seg til.  

Din sang denne måneden: Kero Kero Bonito - «Heard a Song»

 

Steinbukken 22. desember – 19. januar:

Plunderphonics


(The Avalanches - Since I Left You, Modular Recordings)

Du har alltid utallige tanker i hodet på en gang, og sliter ofte med å fokusere. Små bruddstykker av ideer kjemper om oppmerksomheten din til enhver tid. Dette kan oppleves som slitsomt, men hvis du klarer å fokusere og organisere alle de små tankene til én stor idé, kan du oppdage helt unike ting. 

Din sang denne måneden: The Avalanches - «Frontier Psychiatrist»

 

Vannmannen 20. januar – 19. februar:

24/7 lofi hiphop radio - beats to relax/study to

Det er studiene som har vært i fokus i det siste, og mye tid har gått til lesing. Du er motivert og det er bra, men nå har du sittet ved skrivebordet døgnet rundt i over fire år sammenhengende, og folk begynner å bli bekymret. Husk at det er viktig å ta seg gode pauser også.


Din sang denne måneden: Jinsang - «Affection»

 

Fiskene 20. februar – 20. mars:

Death Grips-mashups

Du er en visjonær. Du våger å gå dit ingen andre går, og ta sjanser ingen andre tar. Du skaper de vakreste resultater fra ting som i utgangspunktet ikke burde fungere. Dine ideer blir ofte møtt med skepsis, men når folk ser hva du får til kan de ikke gjøre annet enn å bli imponert. 


Din sang denne måneden: Death Grips & Estelle - «Takyon Boy (Takyon og American Boy mash-up)»

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte