The Good The Bad And The Zugly: Punken dør aldri!

Foto: Lukas Kruk

De vandrer gjennom publikum i lobbyen på verkstedhallen på Svartlamoen. Backstage er bak publikum, ikke scenen. De baner seg vei til soundtrakcet til filmen The good the bad and the ugly og går opp på scena. Konserten begynner umiddelbart med "I Lied About Being a Hardcore Man" med full føkkings trøkk. Energinivået går bare oppover i løpet av konserten og publikum klikker i piten.


Etter å ha prøvd å få spille på verkstedhallen i mange år står endelig vokalist Ivar Nikolaisen på scenen sammen med resten av gutta i The Good The Bad And The Zugly. Gjengen kjører et forrykende show der grensa mellom band og publikum viskes ut. De bø på drøye moshpits, klatring og nesten velting av høytalerrack, døping i øl og redbull, stagediving og selvfølgelig jævlig rå hardcore punk! 


Med trykkere som "Vik bak meg", "West Coast Exile", "International Asshole" og "Sickness Unto Death" blir publikum våte av svette og øl. Fansen kommer opp på scena sammen med bandet. Nikolaisen klatrer opp på høytalerracket og kaster seg ut i publikum med mikrofonledninga som livsline. Det hele avsluttes med "Fucking is Awesome" og en tale til publikum om band som suger og om det å gi fullstendig faen. Punken er faen ikke død!


Blyforgiftning møtte dem før konserten for å ta en prat.


Når møttes dere og når begynte dere å spille sammen?
Vi møttes fordi vi spilte i hverandres band, noen av oss hørte på andres band en stund, men så ville ingen være i band med oss lenger så vi begynte å spille sammen i steden. Vi begynte vel  å spille i 2011. Første giggen vi spilte var i januar det året og da ga vi ut også ut EPen Sitter Fast I Hælvette. 


Hvordan var prosessen rundt Misanthropical House?
Vi brukte en uke på å spile inn trommer, bass og rytmegitar og så brukte han sologitaristen der fire uker på sine greier, han er så dårlig vettu. Jeg brukte en del tid på vokal også fordi ting ikke er ferdige når vi går i studio. Vi gjør alt litt sånn halvveis på forhånd. Det tar alltid like lang tid å lage en platene, det er ikke sånn at dette albumet har tatt lenger tid, vi bruker alltid ganske lang tid. Men ingenting er ferdig når vi drar i studio, det er ferdig idémessig men vi gjør mesteparten av jobben i studio. De fleste band øver på forhånd, men det hopper vi over. Vi lærte låtene når vi skulle spille dem inn.


Hvordan føler dere musikken deres har utvikla seg siden dere begynte som band?
Ingenting. Haha, det er kanskje litt mer hardcore da men det er ikke noe i har tenkt på hvis du skjønner, vi bare lager låter og så blir de som de blir.


Hvordan har turneen vert så langt?
Har spilt på Bastard i Tromsø, Hulen i Bergen, Checkpoint Charlie i Stavanger og så blir det John Dee i Oslo på lørdag. Det var de som ville ha oss, vi prøvde egentlig å få så mange spillejobber som vi kunne og vi prøver fortsatt, men vi har en greie med at vi aldri spiller samme sted to ganger. Sist vi var på Samfundet mista vi et bandmedlem, så nå kan vi ikke spille der lenger. Sånn sett har denne turneen vært en suksess. Vi har ikke mista mer et eneste bandmedlem, vi har oppført oss skikkelig og aldersgjennomsnittet i publikum har bevegd seg nedover.


Føler dere at dere er med på en hardpunkbølge i Norge nå?
Vi kunne nesten vært foreldra til mange av banda som er store nå, men vi blir med på alle bølger vi, alt som kan dra oss i land! Vi er kanskje med på en bølge men vi veit det ikke! Vi skulle gjerne ha spilt med de unge og friske men det skjer ikke. De vil ikke spille med en komposthaug som oss, haha! Vi har ett mål nå og det er å få den jævla Glueciferjobben!


The Good The Bad And The Zugly anbefaler: Rumbling Retards, Golden Core, Gluecifer og Die X Legend!


Foto: Lukas Kruk

Tekst: Åsmund Høeg


Radiosendinga med The Good The Bad And The Zugly kan du høre i Blyforgiftnings sending fra 27.02.18.


Blyforgiftning er Radio Revolts program for metall, hardrock og all annen musikk som sparker.
Du hører det hver tirsdag klokka 18.00.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte