To spennende nye utesteder!

 FOTO: Vilde Charlotte Jacobsen

 

Rødmaling har vist at uteliv ikke trenger å utelukkende være rave. Vi har besøkt de to nye utestedene Habitat og Taqueros - taco & tequilla. 

 

Habitat

Vi befinner oss på ølpuben og pizzabaren Habitat, i Olav Tryggvassonsgate. Vi blir møtt av et mylder av folk kledd i finskjorte og ballonger festet til bardisken. Vi har tydeligvis kommet under feiringen av 25 års dagen til et populærmagasin (er visst mulig å , noe som merkes godt gjennom høy musikk og voldsomme latterbrøl fra vindusbordene. Vi finner oss en bås bak baren, en litt kjedelig konstruksjon, laget i det Victor beskrev som "…irriterende billig materialer…". Vi bestiller oss øl (Victor kjøper fermentert te) fra det imponerende og diverse utvalget bak bardisken. Et av ølmerkene som serveres her er "monkey brew" som også er en av samarbeidspartnernes bak åpningen av Habitat.

 

Interiøret fremstår stilrent og moderne til tross for det tvilsomme valget av byggematerialer. Atmosfæren står i stil, og til tross for et preg av "upper class" i barområdet fremstår både betjeningen og atmosfæren relativt studentvennlig. Vi drikker øl og koser til i den litt for høye musikken, og blir enige om at dette er et sted å ta med både familie på besøk og en fremtidig bedre halvdel.

 

 

Taqueros - tacos and tequilla

 

 FOTO: Vilde Charlotte Jacobsen

 

 

Turen går videre til "Trondheims Grunerløkka", Buran. I krysstet mellom Inherredsveien og Mellomveien ligger Taqueros meksikanske restaurant og bar. Vi får angitt bord lengst inn i lokalet (det går an å kun bli sittende i baren uten å få angitt et bord) og får fort servert både nachos og salsa. Vi bestiller hver vår smårett til i underkant av 100kr, og kriger litt om benplassen mens vi diskuterer de dødskule meksikanske 60-talls plakatene som preger hele interiøret. Maten smaker fortreffelig og lever, til tross for litt små porsjoner, opp til forventingene av et hipt meksikansk spisested. Hele atmosfæren fremstår som trivelig og jordnær (til tross for litt stive priser) og vi blir enige om at dette er et sted man kunne tatt med hele vennegjengen og kost seg en fredagskveld. Seansen ender selvsagt med tequilla, som blir servert ved siden av husets egen "spicy" tomat-drikk. Vi sitter, og vi skåler muntert med lyden av rusten meksikansk vokal på anlegget i bakgrunnen.

 

Lyst til å vite mer om studentbyen du elsker? Hør flere sendinger HER!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte