Trines Kosmoramaforslag

Foto: Zondag (flickr), CC By 2.0

 

Det å dra på filmfestival er ikke så lett, det går mange filmer hele uka og du er ikke helt sikker på hvilke filmer du vil fra på. Filmofil har vært tilstede på Kosmorama så langt denne uka og her er mine anbefalinger om hvilke filmer du bør få med deg før festivalen avsluttes på søndag!

 

Halal Love

Halal Love har blitt sammenlignet med Seinfeld, og det kunne du virkelig se. Dette var en film om mennesker som prøver å finne kjærlighet i Libanon. Jeg trodde ikke jeg skulle kose meg så mye med denne filmen som jeg gjorde, den hadde konflikt, sterke kvinnelige karakterer og var generelt morsom!

De siste visningene for denne filmen er Torsdag 09.02 kl. 20.00 og Fredag 10.02 kl. 14.00

 

A Day for Women

A Day for Women handler om et badeanlegg som åpner i en landsby i Egypt, det blir annonsert at hver søndag er det åpnet kun for kvinner. Vi følger forskjellige kvinners hverdag i denne landsbyen og hvordan badeanlegget endrer livet til mange av disse kvinnene. Denne er virkelig verdt å få med seg, den er genuint morsom, og det er alltid interessant å se andres kultur på skjermen!

De siste visningene for denne filmen er Fredag 10.02 kl. 12.00 og Lørdag 11.02 kl. 15.30

 

24 Weeks

24 Weeks handler om en kvinne som er gravid, som får vite at fosteret har Downs Syndrom. Vi følger henne og mannens vanskelige ferd om de skal beholde barnet eller ikke. Dette kan være en vanskelig film å se for mange, men den er virkelig verdt å få med seg, siden den tar opp store moralske spørsmål og slår oss ikke over hodet med budskapet. Dette er en av de beste filmene under festivalen, så er verdt å få med seg.

Det er siste visning for denne filmen Fredag 10.02 kl. 16.00

 

Yourself and Yours

Om du vil ha en film som er rake motsetningen til 24 Weeks kan du dra å se den Koreanske filmen Yourself and Yours. Jeg kan ærlig talt ikke si hva denne filmen handler om, fordi det er vanskelig å finne ut hva du har sett når du går ut av denne filmen. Dette er en film som bør oppleves bare for å gå ut av kinosalen ekstremt forvirra.

Det er siste visning for denne filmen Fredag 10.02 kl. 16.10

 

Queen of Walking

Desidert den mest sære filmen jeg har sett så langt under Kosmorama, når hele filmen har en voice over fra en ku veit du at dette kommer til å bli veldig koreansk! Den handler om ei jente som har ekstremt reisesyke, så hun bestemmer seg for å gå overalt. Queen of Walking er en sær liten film som er morsom å se på!

De siste visningene for denne filmen er Fredag 10.02 kl. 18.30 og Lørdag 11.02 kl. 14.00

 

Den Lykkeligste Dagen i Olli Mäkis Liv

Dette er en utrolig sjarmerende film om en tittelkamp mellom Olli Mäki og Davey Moore. Vi følger treningen til Olli kort tid før kampen. Det er en utrolig sjarmerende finsk film som er verdt å få med seg under årets festival!

Den siste visningen for denne filmen er Søndag 12.02 kl. 12.10

 

The Chocolate Case

Dette er en dokumentar om et par nederlandske journalister som prøver å undersøke hvor mye barneslaveri som faktisk eksisterer i sjokoladeindustrien. De ender opp med å lage en egen sjokoladeplate, og ender opp med å bli den største sjokoladeprodusenten i Nederland. Du kommer til å gå ut av kinosalen og lure på hvor mye av sjokoladen du spiser kommer fra bønner laget av barneslaver.

Den siste visningen for denne filmen er Søndag 12.02 kl. 15.20

 

The World of Us

Dette er en film jeg anbefaler på det sterkeste, den klarer virkelig å vise hvor vanskelig det kan være å være et barn. Det er en koreansk film om ei jente som heter Sun som er utenfor, hun har ingen venner, helt til ei ny jente flytter til byen. Den tar for seg hvor lett det er for barn å bli venner med hverandre og hvor skjørt vennskap på den tiden av livet kan være. Dette er en av mine favoritter, så jeg anbefaler på det sterkeste at man drar å se denne!

 

Den siste visningen for denne filmen er Søndag 12.02 kl. 15.30

 

Om du vil høre mer om Kosmorama kan du høre på Filmofil i kveld 20.00!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte