Turntablist-tsaren

 

Foto og tekst: Sagtann

 

Turntablist-tsaren

Produsent og verdensmester i scratching, DJ Brace, stoppet innom Sagtann på sin verdensturné.


Skal man hevde seg i verdenstoppen som turntablist, er man nødt til å kjenne utstyret sitt. DJ Brace vet alt om platespillerne sine, og er stadig på utkikk etter ubrukte knep i sine scratche-rutiner. Han har vunnet DMC sin nasjonale DJ-konkurranse i Canada flere ganger, og i 2016 vant han tittelen DMC Online World Champion. Det er Tornado Sound som skal ha æren for å ha booket fyren til sin fest på Rockheim, Electronic People, og Sagtann har fått et par ord med både Brace og Tornado Sound.


Det er en overraskende opplagt Brace vi møter i Tornado Sound sitt studio. Kanadieren kom til Trondheim rett fra Bangkok og Kina, og forteller om de tydelige forskjellene han merker på publikum i de ulike landene.


Som naturlig er, når man driver med turntablism har Brace en forkjærlighet og forståelse for hip hop, men er selv svært lite bevisst på sjanger – det overlater han til lytteren å bestemme. Som produsent vektlegger han andre kvaliteter enn som live-artist, og er for tiden veldig opptatt av å finne egne, unike samples fra sine reiser omkring i verden. En rød tråd er melodiøse låter. Hør DJ Brace fortelle om sitt virke, DJ-teknikk og verdensreiser på Sagtann her.

 

Kvartetten bak festen Electronic People er samlet i Tornado Sound. Peter, Vladimir, Andrea og Barbora har jobbet hardt og lenge for å arrangere festen, og gleder seg mye. Peter og Vladimir skal selv spille der, og har mye erfaring som DJ – også fra hjemlandet Slovakia. På Youtube kan man følge deres mikse-serie Tornado Sound Show, med både norske og europeiske DJ’er. De ønsker å fremme tech-house, techno og annen seriøs klubbmusikk. Konseptet Electronic People håper de å arrangere flere ganger – Sagtann nikker og smiler anerkjennende. Hør de på ukas sending nedenunder.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte