Tøyen Holding inntar Storsalen!

Mest Seff
Mest Seff, Foto: foto.samfundet.no

Tekst: Cecilie Holt Larsson og Martin Blom 

 

De siste årene har Tøyen Holding markert seg som et viktig navn innen norsk hiphop, med deres analoge jazzsampling, referansetunge tekster, metaforer og breiale punchlines. Duoen består av produsent/rapper Fredfades og rapper Mest Seff. Fredag kveld spilte Tøyen Holding deres første konsert i år, for utsolgt Storsal.

 

Litt over halv elleve kommer Fredfades på scenen med en sekser Dahls, dyr vin og en minnepinne. Like etter følger Mest Seff til lyden av «Har du lyst har du lov», og konserten er i gang. Det er en klassisk DJ/MC type konsert uten visuals eller playback, der beats og bars står i sentrum. Det hadde kanskje ikke funket for hvem som helst, men det funker naturligvis for Tøyen Holding.

 

Til tross for at Storsalen var stappet, var lydnivået fra havet av unge gutter ganske lavt. Dette skyldes kanskje litt rot med barsa fra rapduoen, eller et enda mindre forberedt publikum som brukte tid på å kjøpe marshmallows i steden for å pugge tekstene. Blant guttene var også Danby Choi som hadde funnet veien til storsalen, antagelig siden Subjekts tildelte Tøyen Holding prisen for årets musikkutgivelse noen måneder tidligere.

 

Tøyen Holding
Tøyen Holding, Foto: foto.samfundet.no

 

Etter å ha fremført alt fra nye låter som «Grown Man Shit» til eldre klassikere som «Pause fra pausen», entrer deres spesielle gjesteartist scenen - nemlig bikkja aka KingSkurkOne. I kontrast til Tøyen Holding har KingSkurkOne en mer aktiv scenetilværelse. Mens skurken er på scenen blir det både hitparade og låtpremiere. Det er først nå det virkelig begynner å koke i salen og tydeliggjør hvorfor konserten er utsolgt. 

 

Konserten beviser nok en gang at Tøyen Holding er en motpol til bølgen av unge norske rappere som gir ut tam og sjelløs pop-rap. Rapduoen trenger ingen playback eller visuals for å levere en bra konsert, kun old skool hiphop, karisma og en uendelig mengde referansetunge tekster.

 

På listen under kan du høre (nesten) hele settet fra konserten i Storsalen!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte