Ugress til den kultursultne

Ugress er tilbake igjen med en visjon om å være et samlepunkt for kultur-Trondheim, med arrangementer som de håper vil løfte fram aktuelle og tidløse tema, og engasjere et bredt publikum på tvers av de ulike miljøene som allerede er etablert i Trondheim. 

De kan derfor friste med arrangementer som strekker seg fra country til moderne maskulinitet. På ”Køntrikveld” på Habitat vil de prøve å finne ut hvorfor countrymusikk er så bra, og ikke minst så populær i 2018, mens de på arrangementet ”Den moderne maskulinitet” inviterer til samtaler om hva som egentlig ligger i den moderne maskuliniteten og hvorfor ikke like mange gutter som jenter leser bøker i dag. Med røtter i det litterære Trondheim byr de også på en kveld med litterær tapas, hvor det presenteres både jubilanter og debutanter. Blandt de bokaktuelle finner vi forfattere som Brit Aksnes og Johan B. Mjønes. Tradisjonen tro arrangerer de også midtnorsk delfinale i NM i slampoesi. Her kan den jevne midtnorske beboer troppe opp for å konkurrere med sin egen poesi/ rap/ stand-up eller politiske appell og kanskje til og med gå av med seieren og bli sendt videre til finalen i Oslo.

Festivalen ønsker å fylle kultur i så mang ulike lokaler som mulig i Trondheim for å være et samlingspunkt for flest mulig kulturinteresserte. Derfor har de plassert årets arrangementer både i Litteraturhuset, på Lokal bar og på Habitat. Festivalen vil vise frem Trondheims kulturelle ressurser ved å skape et krysningspunkt mellom studentene og den øvrige befolkningen. Er du dermed litteratur-, eller bare kulturinteressert er dette altså arrangementene du bør få med deg mellom onsdag og lørdag kommende uke. 

Hør intervjuet vårt med Ugress, og live slampoesi fremført av Markus Halvorsen på sendingen vår her: 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte