Uillustrert sine tips mot eksamensstress

 

I disse mørke novembertider er det ikke alltid like lett å holde hodet over vann. Til tross for at diverse medier konfronterer deg med fakta om hvordan "stress gjør det syk", så klarer ikke studentene å dy seg. På lesesalen oser det stress, og spesielt på hjemmekontor skal det ikke mye til før man finner seg selv liggende i fosterstilling i dusjen. Her er eksperttips for, og av, stressa studenter i tiden før dommens dag.  
 

1. Fosterstilling i dusjen.  

Først må man bare la stresse skylle over seg. Overveldelsen tar deg, og da må du la det skje i kontrollerte omgivelser. I dusjen vil ingen se tårene dine, samtidig er vannet som et varmt teppe rundt deg og kan minne om den bekymringsløse tiden i mors livmor.  

 

2. Gjør noe annet.  

Gå en tur i skogen, drikk en kaffe med en venn eller hør en bra låt. Alle trenger pauser for å tenke på noe annet, og for å kunne komme tilbake med ny motivasjon. Lær deg å løse rubiks kube eller spille ukulele, alt annet enn å studere, men gjør det uten dårlig samvittighet. Avspenning er alfa omega for å senke stresset.  

 

3. Ring mamma.  

Hun kan fortelle deg hvor irrelevant denne eksamenen egentlig er i det store bildet. Eller at hun er glad i deg og at det er på tide med en kopp te. Eller at hun er stolt av deg fordi du får deg en utdannelse. Andre former for relasjoner kan også ringes om mødre ikke er foretrukket.  

 

4. Gjør ting som gir deg endorfiner. 

Endorfiner er hjernens belønningssystem, hjernens eget morfin, om vi kan kalle det det. Ta noen markløft på gymmen, trøstespis sjokolade eller ha sex. Det som måtte være tilgjengelig.  

 

5. Anerkjenn at du er stressa. 

Stress kan også være positivt, og gjøre at du presterer ekstra godt. Si at du er stressa, men ikke la det ødelegge deg dersom du først har kommet deg ut av fosterstillingen i dusjen.  

 

 6. Pust.  

Yoga, mindfulness, eller hva du måtte foretrekke. Det er bevist at folk som driver med yoga ikke bare lever lenger, men er mer fornøyd med seg selv og sin egen kropp. I tillegg er det en treningsform som er litt mer avslappende og lavterskel enn intervaller. Det er også vist at de som praktiserer mindfulness klarer å møte stressende situasjoner med et smil. 

 

Når alt håp er ute er vitenskapen på din side, stress er normalt og kan hjelpe deg i forberedelsen til dommens dag.  

 

God eksamenstid, alle medstudenter!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte