Ukas helgetips: BDSM

.
Foto: Simon Folkmann Hedland

Lyst til å prøve noe nytt denne helgen? Prøv BDSM! Nesten Helg loser deg gjennom sine kinker og fetisjer denne fredagen på Radio Revolt.

BDSM, som står for intet mindre enn bondage, disiplin, dominans, underkastelse, sadisme og masochisme (uten at undertegnede helt forstår bokstav til ord-ratioen her), kalles gjerne sadomasochisme på norsk og har en rik og verdensomfattende historie. Hele 4000 år før vår tidsregning kunne man høre om gudinnen Inanna som dominerte sine elskere. Liknende empirisk dokumentasjon av BDSM-aktiviteter finner man også, ikke overraskende, i både Kama Sutra og askebyen Pompeii.

På tross av sin tusener-av-år lange tradisjon skal man ikke lengre tilbake enn til 2010 (!) for å finne BDSM-aktiviteter som grunnlag for diagnosesetting i det norske helsevesen. Nå har heldigvis moralpolitiet tredd til side, og mennesker fra alle samfunnslag kan trygt utfolde seg fritt for skam over egen seksualitet. Så lenge man (som med andre seksuelle aktiviteter) får myndig samtykke er det altså bare å kjøre på!

Har du først blitt bitt av den sadomasochistiske basillen er det mye å velge mellom. BDSM-leker innebefatter alt fra dasking, biting og hårdraing til pisking, gylne dusjer og en horde med ulike fetisjer. Kjenner du deg igjen i noen av disse? Hvis ikke, eller om du er mer nysgjerrig på din BDSM-personlighet, kan du som oss ta denne testen ( https://bdsmtest.org/select-mode.) og følge med på ukens episode av Nesten Helg. Vel møtt!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte