WHO, BEATLES, KINKS, ZEPPELIN, DOORS, FLEETWOOD, STRAITS, STONES

Foto: montasje

 

Hør sendingen her!

 

Dagens VINYL-sending er en god blanding rock fra Rasmus' personlige arkiv. 

 

The Beatles - Run For Your Life (1965)

Låta fra albumet Rubber Soul handler om “kjæresten” eller eksen til det vi kan tenke er John Lennon, siden han har vokalen. “I’d rather see you dead, little girl; than to be with another man”. Senere sa Lennon at dette var låta han likte minst og nærmest angret på, ganske ulikt George Harrison som tenkte på det som en av sine favoritter fra albumet.

 

Dandy - The Kinks (1966)

Merk hvor lik intro som er på denne låta som på "Run For Your Life". Albumet Face To Face kom ut året etter Rubber Soul ble gitt ut. Det kan være en tilfeldighet, men det er stor sannsynlighet for at The Kinks kan ha blitt litt inspirert. I låta, skrevet av Ray Davies, synger han om en type som jakter etter damer. Merk spesielt på slutten synger han: “and when you're old and grey you will remember what they said; That two girls are too many, three's a crowd and four you're dead.” 

 

I Can See For Miles - The Who (1967)

Låta er skrevet av Pete Townshend. Det var den eneste låta fra albumet The Who Sell Out som ble gitt ut som singel i tillegg. Til denne dag er det fortsatt The Who’s største singel i USA.

 

Lady Madonna - The Beatles (1968, 2006)

Låta ble spilt inn i Februar 1968, rett før Beatles dro til india for å utforske kulturen der. Bare en måned senere ble låta sluppet som singel sammen med "The Inner Light". I 2006 produserte George Martin, Beatles' produsent gjennom flere år, en remix av låta som han gav ut på albumet Love. I den nye mixen trekker blant annet Martin inn elementer fra "Why Don't We Do It In The Road" og "Hey Bulldog". Martin uttalte seg at "What people will be hearing on the album is a new experience, a way of re-living the whole Beatles musical lifespan in a very condensed period.”

 

Your Time Is Gonna Come - Led Zeppelin (1969)

På Led Zeppelins debutskive Led Zeppelin får vi en rekke låter som "Dazed And Confused", "Good Times, Bad Times", men som vanlig, så er det enkelte låter som har en tendens til å havne i skyggen av andre. En av disse er "Your Time Is Gonna Come". Låta har en lang orgel intro spilt av John Paul Jones. Jimmy Page spiller på en ti-strengers gitar (for første gang). Låta ble bare fremført én gang, i Tokyo den 24. September 1971. 

 

Crawling King Snake - The Doors (1971)

Låta ble sluppet på det velkjente albumet L.A. Woman. Enkelte kilder mener låta opprinnelig er en gammel blues-låt fra 20-tallet. The Doors spilte også låta en rekke ganger før den ble spilt inn på albumet, som ble sluppet i i 1971. 

 

Second Hand News - Fleetwood Mac (1977)

Åpningslåta på albumet Rumors fra 1977. Låta, som flere fra albumet, omhandler mest sannsynlig Christine McVie og John McVies skilsmisse etter 6 år med ekteskap. Låta setter stemningen for hele albumet.

 

Before They Make Me Run - The Rolling Stones (1978)

Skrevet av Keith RIchards, sangen er skrevet som en reaksjon på da han ble arrestert for heroinbesittelse i Toronto i Februar 1977. Hele plata Some Girls bærer preg av denne hendelsen. Etter arrestasjonen var det stor uro vedrørende Stones' fremtid. 

 

Solid Rock - Dire Straits (1980)

Andreas fant ut av det blå og for første gang (!) en låt til VINYL. Making Movies ble sluppet i 1980 og inneholdt blant annet hiten "Romeo And Juliet". Bak det, som vanlig, lå en slager ventende for å spilles på hos oss i studio. 

Hør Rasmus forklare hvordan Beatles fungerer som guder, og alle andre disipler. 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte