Huset

Huset

Programmet som tar for seg alt du ikke visste om Studentersamfundet i Trondhjem. Det blir historier om de store hendelsene før vår tid, musikk skrevet på og om huset og gjester fra de ulike gjengene som holder hjulene i gang. Bli med inn i Samfundets ganger, og lær hvordan det runde røde Huset ble slik vi kjenner det i dag.

Nye episoder sendes live på radion lørdager kl 17. Du kan også lytte til Huset som en podkast! Du finner oss på Spotify, iTunes og som RSS-strøm.

 

Medlemmer: Jørgen Halvorsen, Magnus Høiberg Ødegaard, Amanda Jørgine Haug

Kategorier: Kultur
Spill av
NS har kontroll og UKA er fortsatt død
I siste krigsepisode snakker vi om hvordan nazistene prøvde å drive Samfundet på sin måte. UKA er død, styret er i eksil og jaktprat er kulturelt innslag på møte.
Publisert: 04.05.2019
Spill av
Slutt på Samfundsmøtene, Lorentz Conradi og NS stiller til valg
For å unngå nazistenes sensur av Samfundsmøtene, blir møtene erstattet med kulturelle Samfundsaftener. Ukas person er Lorentz Conradi.
Publisert: 28.04.2019
Spill av
Krigens inntog og UKA som aldri ble
Andre verdenskrig kommer til Norge og Samfundet må håndtere det politiske presset. Det Norske Studentersamfunn i Oslo velger en annen retning enn oss og det får konsekvenser.
Publisert: 13.04.2019
Spill av
Gjenger, restauranten og biljard oppstår, UKA er Tempora
Vi ser på Husets endringer i drift etter innflytting på Cassa Rossa, ARK og Klubbkomiteen oppstår og UKA-39 Tempora får kjenne på konsekvensene av krigens utbrudd.
Publisert: 06.04.2019
Spill av
Politisk førkrigstid, Louis Feinsilber og Vær-i-tass
Verden går mot krig, og Samfundet kjenner på den alvorlige stemningen. Louis Feinsilber er en meget produktiv Ukas Person og UKA er Vær-i-tass i 1937.
Publisert: 30.03.2019
Spill av
Regi er på besøk!
Vi har vår første gjeng-spesial med Regi! Nils, Line og Regine er på besøk og vi snakker om hva Regi gjør og hvor lenge de har gjort det.
Publisert: 16.03.2019
Spill av
Politikk på 30-tallet, nazister og Næmesis
Vi ser på hvordan Samfundet forholdt seg til en et voksende ytre høyre parallelt med Hitlers maktovertagelse. Ukas UKE er UKA-31.
Publisert: 02.03.2019
Spill av
Politiske fronter, Kristian Gleditsch og UKA-51 Akk-a-mei
Politiske fronter former seg, ukas person er kommunisten Kristian Gleditsch og UKA-51 Akk-a-mei er ukas UKE.
Publisert: 17.02.2019
Spill av
Andre Studentersamfund, -samfunn og Imiti
Vi snakker om forholdet mellom studentersamfundene på 20-tallet, historien til de største samfundene i dag og ukas UKE er Imiti fra 2011.
Publisert: 13.02.2019
Spill av
Cassa Rossa blir bygget, revyen har likt navn og Anton Brandtzæg
I andre nybyggepisode blir Cassa Rossa faktisk bygget, Anton Brandtzæg er Ukas person, og Gustav fra Nybygg-komiteen er gjest igjen.
Publisert: 07.02.2019
Spill av
Nybygg, Merry Go Round og Asbjørn Lindbo
Vi har besøk av Gustav Gunnerud fra Nybyggkomiteen og prater om nybygg på 20-tallet og i dag.
Publisert: 20.01.2019
Spill av
Den første UKA, Baccarat 1917 og Asbjørn Lindbo
Vi ser tilbake på den første UKA, de økonomiske problemene som ledet til den og menneskene som gjorde den til en suksess.
Publisert: 24.11.2018
Spill av
Anskaffelsen av Circus, Emil Melle og Lurifax-15
Vi snakker om inflasjon og hvordan Samfundet anskaffet sitt første bygg. Pengene sto i sentrum og kanskje det kunne løses med tombola?
Publisert: 17.11.2018
Spill av
Den første sendingen og det første året
I vår første sending snakker vi om selve opprettelsen av Samfundet, lappen som starta det hele, Åge Falck-Ytter og vårt forhold til huset.
Publisert: 20.10.2018
FacebookInstagram