- Det er swagrap, men du hører fortsatt smerte i swaggen

foto: FEBER

"Jeg har lyst til å ta med soundcloud-lyden videre, for den er ikke stor i Norge i det hele tatt."

Yung Smul hoster KNAUS natt til lørdag 9. september, og tok i den anledning turen innom FEBERs traphule. 

"Bassen er så forvrengt, det høres ut som en promp liksom." sier Smul om soundcloud-sounden han sverger til. Et sentralt tema i sjangeren er følelsene mener Smul.

"Det er swagrap, men du hører fortsatt smerte i swaggen." sier han til entouragens store begeistring.

Oslorapperen får cosigns av Larsiveli og Makko Makeba, og har blitt signet til SONY, alt sammen på mindre enn et år etter han la ut sin første låt på Soundcloud. Når det kommer til inspirasjoner trekker han fram svenske Yung Lean, gudfaren av "sad rap" og sender sin takk til The Based God, Lil B.

"Stor respekt for Yung Lean, han gjorde det greit å være hvit og rappe."

Yung Smul og Yung Lean deler mer enn bare stavemåte. De er begge unge, hvite rappere fra Skandinavia som ser opp til amerikansk rap, og som har funnet en måte å etterligne idolene sine uten at det blir kleint. For Yung Smul kommer ikke fra ghettoen, men fra Hovseter på beste vestkant og har hatt en ganske annerledes oppvekst enn sine amerikanske kolleger. 

"Jeg var faktisk norgesmester i sjakk, for sånn ti år siden. Og mamma ville ikke at jeg skulle begynne med te før jeg ble 18, hun mente til og med det var for tidlig."

Dette står mildt sagt i kontrast til Smuls tekster om opiater og blowjobs, men gateånden lever i ham som han demonstrerer når han fristiler i studio.

"Pull up i trapen og du blir gætta ned ass PRRRÆH!!"

Lytt til resten av intervjuet her

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte