- Det er masse kreativ energi i seksuell energi

Foto: Bendik Stuevold Eger

Ivan Ave besøkte FEBER for å snakke om Kaytranada, klisjéer og hvorfor alle låtene hans handler om sex.

I januar slapp rapperen låta “Also”, co-produsert av den kanadiske tungvekteren Kaytranada. Han forteller at han har enda en låt med Kaytranada på vei, men det her og kun er snakk om co-produksjon.

- Jeg digger musikken hans, men det er egentlig mest trommene og bassen hans som passer inn i mitt lydunivers, så henter jeg inn en jazz-nørd til å lage resten. Det er dyrt å putte Kaytranada på et album, så det er ikke sikkert det kommer på neste skiva. Alicia Keys er den forrige featuringen hans liksom, så vi får se. Men han er en veldig hyggelig fyr! Jeg hang litt med han i Montreal i mars, og vi lagde litt musikk, men det er ikke sikkert at det kommer ut.

Rapperen blir spurt om hvordan han i det hele tatt har råd til å jobbe med et så stort navn.

- Low key kan jeg si at Kaytranada ikke charga noe som helst for “Also”. Det er når du skal putte det på en skive og management blir involvert at det blir dyrt.

 

Den forrige fullengderen til telemarkingen, Helping Hands, ble i sin helhet produsert av Mndsgn og bærer preg av mye sampling. Nå forteller Ivan Ave at hans neste album skal være hundre prosent sample-fritt.

 

- Det er en utfordring å lage bra hiphop-beats uten samples, fordi du får så mye gratis av samples. Ikke at det er lett å lage sample-baserte beats. Det er en veldig kul måte å jobbe på for det skjer så intuitivt, mens når du skal hente inn musikere er det en større prosess. Det er en inspirerende å bestemme seg for at den nye skiva ikke skal høres ut som den forrige. Det blir ikke vinylknitring og overkomprimerte trommer. Selv om jeg elsker det soundet og er affiliert med den stilen, så tror jeg det er sunt å finne litt nytt beite og utfordre seg selv.

 

Før Ivan Ave forlot FEBER-studioet for å levere noe som kom til å bli en minneverdig konsert på Klubben, tok vi en god gammaldags prat om sex.

 

- [The Waters] handler ganske konkret om sex, men jeg tror at veldig mange av sangene mine handler om sex uansett. Det er masse kreativ energi i seksuell energi...

 

Ivan Ave blir avbrutt av sin egen latter før han avrunder med hva det hele handler om:

 

- Og i den søken etter å finne et annet menneske på overflaten av jorda som er litt lik deg. Det tror jeg mange trekks mot.


Hør resten av intervjuet her!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte