FEBER leverer karantene-bangers

Lil Uzi Vert (Foto: Atlantic Recording Corporation) / Musti (Foto: Nora Streams) / Key! (Foto: Hello!)
Lil Uzi Vert (Foto: Atlantic Recording Corporation) / Musti (Foto: Nora Streams) / Key! (Foto: Hello!)

 

Ikke engang unntakstilstand kan stoppe FEBER fra å levere den feteste nye musikken hver eneste fredag! Vi har kanskje ikke mulighet til å ha vanlig sending, men derfor har vi samlet en liste med all hip-hop du trenger for å komme deg gjennom tiden i karantene. Vi anbefaler også å sjekke ut arkivet med tidligere Feber-sendinger, hvor du finner timevis med underholdning og kvalitetsrap.

 

ALBUM:

Jay Electronica - A Written Testimony

Dette er en dag jeg aldri trodde skulle komme. I 2007 slapp Jay Electronica mixtapen Act I: Eternal Sunshine (The Pledge), som skulle være første del av en trilogi. Deretter kom de to vanvittig sterke singlene «Exhibit A» og «Exhibit C» i 2009, og fansen ventet i spenning på det offisielle debut-albumet, Act II. Så skjedde det ingenting. Jay Electronica dukket opp med noen gjestevers her og der, men rapperens debut hørte vi ingenting om, og den vokste til å bli et av hiphopens mest sagnomsuste album som aldri ble sluppet, på nivå med Dr. Dres Detox. Så bestemte plutselig den nå 43 år gamle Jay Electronica for å ta seg sammen, og i løpet av 40 dager spilte han denne vinteren inn A Written Testimony. Ikke nok med det, han har fått med seg selveste Jay-Z på samtlige låter, og får fram noe av det beste vi har hørt fra veteranen på lenge. Dette er historisk.  

 

Lil Uzi Vert - Eternal Atake og LUV vs. The World 2

Sist fredag slapp Lil Uzi Vert endelig sitt mest etterlengtede album, Eternal Atake, som det har vært snakk om siden Baby Pluto (som han nå kaller seg) slapp LUV is Rage 2 i 2017. Den nye skiva har mange sterke bangers, som «Homecoming» der vi får Uzi på sitt hardeste med produksjon fra Bugz Ronin. Det skal dessverre sies at ikke alle låtene på albumet treffer like bra, slik som «Secure The Bag». Nå har vi fått en deluxeversjon av albumet som er delt inn i en ny disk, og døpt LUV vs. The World 2, som en oppfølgelse til det som for mange var høydepunktet i 25-åringens karriere. Denne nye delen har hele 14 låter! I motsetning til den første delen, har han nå fått med seg forventede features som Future, Young Thug og 21 Savage. Låter som «Come This Way» tar deg virkelig tilbake til det fantastiske LUV vs. The World som kom ut i 2016, samme år som Uzi virkelig steg fram i lyset og var XXL Freshman. 

 

R.A.P. Ferreira - Purple Moonlight Pages

R.A.P. Ferreira, tidligere kjent som milo, slapp forrige fredag en virkelig perle av et album. Purple Moonlight Pages er produsert av jazz-trioen The Jefferson Park Boys, og gjennom hele prosjektet leverer Ferreira det ypperste av tekniske ferdigheter, vittige referanser og interessante, abstrakte tekster. Rapperen tilnærmer seg seriøse tema med en lekenhet og frihet som kan minne og Digable Planets på sitt beste, og resultatet er kanskje det beste vi har hørt fra R.A.P. Ferreira så langt, uansett hvilket alias han har gått under. Purple Moonlight Pages er ganske enkelt et must for alle som ikke er i stand til å skjule sin indre backpacker.


 

CJ Fly - RUDEBWOY

Det har gått noen år siden det Brooklyn-baserte rapkollektivet Pro Era nådde sitt høydepunkt når det gjaldt oppmerksomhet og omtale, men flere av de originale medlemmene har fortsatt å produsere kvalitet likevel. Denne gangen er det CJ Fly som er ute med nytt album. RUDEBWOY er tungt inspirert av CJ Flys jamaicanske og barbadiske røtter, og med seg har han fått Statik Selektah på produksjon, og gjesteopptredener fra nesten hele Pro Era, samt Conway the Machine fra Griselda. For alle oss som har vokst opp på Joey Bada$$, Pro Era og Beast Coast, føles det nesten litt nostalgisk. 


 

SINGLER:

Fela - «Meg og mine peeps (feat. Philip Emilio & Viktor»

Oslo-rapper Fela med en ny singel hvor han har med seg den følsomme playaen Philip Emilio og sangeren Viktor. Låten har en deilig afrobeat-estetikk, og tematikken er en typ kjærlighetserklæring til gjengen. 

 

Gerald Ofori - «Phoenix»

Med litt produksjonshjelp fra George Allison, er Gerald Ofori atter aktuell med singelen «Phoenix». Låta blander flytende vokal-backing med hard bass, deilige melodier og selvfølgelig et sakka ned, dypere og mystisk brekk for å avslutte låta med en annen tone.

 

St. Dyvi, Mathias?, Nicnuggets - «Kawasaki»

I disse krisetider begynner man alltid å reflektere over hva man virkelig verdsetter her i livet. For meg inkluderer det hovedsakelig tre ting: fet rap, fete beats, og Trondheim. Hva er da bedre enn et trondheimsbasert rapkollektiv som spytter sterke bars over en knallhard instrumental? Følg med på disse gutta, her er det stort potensial!

 

Bulmboy$ - «2/3 Uka»

Trondheims tre sønner kommer visstnok med et album hvert øyeblikk nå, og frister oss med singel etter singel. Bulm leverer noen av de søteste kjærlighetserklæringene du noensinne kommer til å høre på trøndersk. Dessverre er ikke alle forhold bygd for å vare, og på låta «2/3 Uka» rapper gutta om de kjipe forholdene man kaster bort to til tre uker på. Jaja, bedre lykke neste gang.

 

Musti - «hooyo»

Musti slapp sitt fantastiske debutalbum den 7. februar, Qoyskayga. En drøy måned senere legger hun til to låter på Qoyskayga v2. Den ene av de to nye låtene heter «hooyo», som er somali for «mor». Den er en hyllest fra Musti til sin egen mor og hennes bragder. I et intervju FEBER gjorde med Musti i november (se sendinga publisert 04.02.20) fikk vi vite at dette var låten som i utgangspunktet knyttet de første båndene mellom Musti og folkene bak artistkollektivet Nora Collective. Endelig får de som ikke har opplevd artisten på scenen enda, høre det man kan kalle starten på en stor karriere.

 

B-Boy Myhre - «Opp»

B-gutten Myhre er så fly at han mener han er en fugl født i feil kropp. På dobbel-singelen Nysgjerrig slapp han to ganske forskjellige låter. «Nysgjerrig» er en ganske lett og søt låt slik vi kjenner Myhre fra før, men på den hardtslående «Opp» gir B-Boyen oss store forventninger for hva vi har i vente.

 

Kehlani - «Toxic»

Med en alt for passende tittel til disse tider slipper Kehlani en låt du kan gråte til der du ligger ensom i din evigvarende karantene og tenker tilbake på tiden da du fortsatt var fri til å være sammen med andre. Kehlanis sjelfulle vokal blander seg perfekt inn med den mørke produksjonen. Låta handler om problematisk tiltrekkelse til «Toxic» folk, og et ubegrunnet savn til en giftig kjærlighet. Hør på eget ansvar.

 

KEY! - «Sugar & Rice»

Følsomme KEY! ute med ny singel for å varme oss opp til albumet I Love You Say It Back. Søt bubblegum-trap og autotune-crooning med vag rød tråd om et forhold som ender i hat. Jeg gleder meg i hvert fall.

 

Aitch x A.J Tracey - «Rain» 

Den britiske ungdommen flexer over Tay Keith-produksjon. Mørk piano-trap med vers om hvor mange materielle goder de har. Hva er det å ikke like?

 

Octavian x Skepta - «Papi Chulo»

Med gitar-sample over tunge forvrengte 808s, synger veteranen Skepta og unge Octavian en kjærlighetserklæring til sine makkere.  Selv om det ikke er like høy slap-faktor som fjorårets «Bet» er det en søt låt.

 

Guapdad 4000 - «Greedy»

Den svindlende pengepappaen er tilbake med første singel etter debutalbumet Dior Deposits fra oktober 2019. Over smått aggressive strykere leverer Mr. 4000 bars etter bars om hvor grådig han er.

 

Sjekk ut Spotify-lista vår, som oppdateres med ny musikk hver fredag:

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte