«Jeg klarer ikke ha lave forventninger til fredagen!»

 

Foto: foto.samfundet.no

 

Bendik er høyaktuell om dagen, med singelslipp og en stor Norgesturné. Vi i PostBluesKollektivet tok en prat med Silje Halstensen aka. Bendik, før fredagens konsert i Klubben. Vil du vinne to billetter til den nesten utsolgte konserten? Sjekk ut detaljer lenger ned på sida!


Du er på en ganske omfattende turné nå, hvordan er det?

Det er ordentlig gøy! Det er mye glede i bandet nå, for at vi får spille så mye. Trondheim og Studentersamfundet har en tendens til å være et høydepunkt, så det gleder vi oss spesielt mye til.

 

Vi gleder oss vi og! Du har jo akkurat sluppet singelen «Fortid», som egentlig var planlagt å være med på plata Fortid, som kom i februar?

Låta var bare halvferdig da jeg hadde frist for når albumet skulle være klart. Det var litt irriterende å ikke få den ferdig før fristen, men i etterkant lekte vi med tanken om å kunne gi den ut allikevel. Så vi startet litt på nytt og begynte å jobbe med låta nå på slutten av sommeren. Det føltes utrolig deilig å endelig kunne slippe tittelsporet på albumet.

 

Det er jo en veldig sterk låt, som tar for seg vanskelige temaer som angst.

Ja, noe av det jeg ikke greide å gjøre ferdig før fristen var selve teksen. Det ble rett og slett litt for mye, så jeg trengte litt mer tid og oversikt for å gjøre den ferdig. Jeg har vært borti noen panikkanfall, som føltes ganske ekkelt. Jeg leser litt for mange kronikker, tror jeg. Jeg blir litt redd av dem. Jeg begynner å lure på om Facebook legger opp masse kronikker som jeg kanskje ikke burde lese. Det er så mange som har en mening om slike temaer og emner, i blant tenker jeg bare "herregud, slutt å mene noe bare for å mene noe". Hvis noen er redd, så skal de få lov til å være det.

 

Det er sikkert mange som kan kjenne seg igjen i teksten.

Jeg vil jo helst at folk skal kunne relatere seg til låta uten å styres for mye av hva jeg tenker om det. På flere av tilbakemeldingene jeg har fått har folk sagt at låten betyr noe annet for dem enn for meg, og det synes jeg er veldig givende. Sånn har jeg det med musikk selv, at jeg hører på tekstene og relaterer meg til dem. Jeg kan høre på en setning i et vers at det her handler om noe annet for artisten, men for meg så er refrenget helt sjukt akkurat det jeg tenker og føler akkurat da.

 

Men på albumet ditt får man også en følelse av håp i tekstene?

Ja! Man skal ikke gi opp selv om det føles som om verden går under av og til.

 

Tilbake til vår kjære by Trondheim. Du har jo studert her, og har vel et ganske spesielt forhold til byen?

Ja, på godt og vondt! Jeg er veldig glad for å ha vært innom der, og det var noen veldig fine år, men det var godt å reise derfra. Det er akkurat som om det blir veldig sterkt når jeg reiser tilbake, jeg kjenner det fysisk på kroppen, en sånn følelse av nostalgi og gode minner. Man blir nesten litt trist for at det er over, men det var veldig godt å flytte til Oslo også.


For å holde studenttråden, hva lærte du som student og hva satte du mest pris på?

Det var egentlig ganske mange ting. Jeg lærte at det går an å leve på First Price-produkter. Også lærte jeg den gleden av å kunne ta seg råd til en Jarlsbergost etter å ha fått seg en ekstrajobb. Jeg lærte jo mye om sånne klisjéting da, om selvstendighet, vennskap, og om meg selv, sånn hvem jeg ville være. Det var også veldig interessant å bo i kollektiv. Jeg har mange gode minner og mange følelser forbundet med den byen.

 

Vi gleder oss i alle fall til et gjensyn med deg på Klubben på fredag!

Sist jeg spilte på Klubben var det latterlig fett. Jeg klarer ikke ha lave forventninger til fredagen!

 

På tampen spurte vi Bendik om noen låtanbefalinger:

Desiigner - «Panda»

"Jeg blir hoppende glad hver gang den låten kommer på!"

Kråkesølv - «Vi»

"Deilig shimmereffekt i starten. Liker spesielt bass/gitar-partiet midt i låten. En enkel melodi, med mye nam-nam!"

Farao - «Anchor»

"En tekst og låt som treffer meg midt i hjertet. Enkelte deler av teksten var de tingene jeg trengte å høre i vinter og vår. Jeg blir aldri lei av Farao, en av de mest spennende låtskriverne og produsentene jeg vet om."

 

Har du lyst til å se Bendik live nå på fredag? For å delta i konkurransen må du svare på følgende spørsmål:

«Hva heter debutalbumet til Bendik?»

 

Svaret sender du på melding på vår facebookside.

Vinneren av konkurransen vil bli trukket i løpet av fredagen og kontaktet av oss.

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte